Atunci cand vine iarna, ne dorim sa avem o casa calduroasa, care sa ne asigure un confort termic maxim la interior, de aceea izolarea termica reprezinta un aspect important. Desi iarna este anotimpul bucuriei, al sarbatorilor si petrecerilor de Craciun sau de Anul nou, este si perioada in care frigul se resimte cel mai aprig si influenteaza temperatura locuintei. Atunci cand izolatia este eficienta, aceasta poate asigura un confort termic sporit si poate contribui cu succes la reducerea cheltuielilor mari pe timp de iarna.
In anumite cazuri, indiferent de cat de multa caldura ar produce sistemul de incalzire, locuinta este neasteptat de rece. Acest fapt se datoreaza in primul rand lipsei izolatiei termice sau a unei izolatii realizate necorespunzator. Trebuie amintit faptul ca scopul final al unei izolatii termice este crearea unei locuinte confortabile, cu o temperatura interioara ridicata si constanta, in care frigul din exterior nu este resimtit si in interior.
In cele ce urmeaza, iti vom prezenta metode si materiale diferite cu ajutorul carora iti poti izola eficient locuinta pe timp de iarna:
1. Izolarea termica a peretilor
In medie, 35% din caldura unei locuinte se pierde prin peretii exteriori. Peretii au cea mai intinsa suprafata, iar materialele folosite la construirea acestora nu sunt suficiente pentru a garanta o izolare buna. De asemenea, exteriorul locuintei este cel care ia cel mai mult contact cu factorii de mediu. De aceea, este important sa asiguram o temperatura optima in interiorul casei si sa prevenim aparitia condensului prin utilizarea Izolatiei Termice Reflective. Izolatia Reflectiva reprezinta solutia ideala pentru imbunatatirea performantelor sistemului de izolatie termica. Poti lua cea mai buna decizie pentru casa ta, alegand materiale izolatoare profesionale.
2. Izolarea termica a acoperisului
Izolatia acoperisului reprezinta o parte esentiala a oricarei constructii. Intr-o locuinta, acoperisul are functia de protectie, care contribuie la maximizarea performantei energetice. Totodata, acoperisul pierde la randul sau aproximativ 30% din caldura interioara. Si de aceasta data izolatia termica reflectiva este un produs benefic. Alegand acest tip de izolatie, te vei bucura de o temperatura constanta la interior, atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald. Izolatia reflectiva are rolul de a funcționa ca un strat protector intre acoperis si constructia propriu-zisa. Acest tip de izolatie protejeaza structura casei si asigura confortul termic mult dorit.
3. Izolarea termica a podelei
Daca beneficiezi de un sistem de incalzire in pardoseala, trebuie acordata o atentie suplimentara si izolatiei corespunzatoare. Prin alegerea unor materiale izolatoare calitative putem impiedica aparitia puntilor termice sau a condensului in punctele cele mai sensibile ale constructiei. In caz contrar, prin punti termice se poate pierde pana la 20% din caldura din interiorul locuintei.
Izolatia Termica Reflectiva contribuie la crearea unui spatiu confortabil care sa nu aiba pierderi de caldura in anotimpul racoros sau temperaturi ridicate in perioada verii. Se adapteaza extrem de usor tuturor formelor sau marimilor incaperilor, fara sa creeze punti termice pe intreaga suprafata izolata. Totodata, cu ajutorul termoizolatiei reflective costurile energetice vor fi reduse semnificativ, deoarece intervine ca o bariera termica intre placa de beton si pardoseala. Astfel, in anotimpul racoros ne vom bucura de tot confortul si caldura caminului nostru.
In cele din urma, pentru a obtine rezultate notabile in ceea ce priveste performantele termice ale unei constructii, este recomandata izolarea cu materiale izolatoare profesionale. E firesc sa acorzi o importanta si costurilor, insa investitia in izolatii de calitate este una pe termen lung. Lucrarile de reparatie pentru izolatia clasica vor fi mult mai costisitoare. Astfel, o decizie buna te va scuti de eventualele costuri suplimentare.
Daca doriti mai multe informatii despre produsele ISOTECKLINE, specialistii nostri va stau la dispozitie. Ne puteti contacta la adresa de e-mail: office@isoteckline.com sau la numarul de telefon: 021 448 03 58.