Mai mult de jumatate din populatia lumii locuieste in zone urbane aglomerate, acolo unde poluarea fonica este din ce in ce mai dezvoltata, reprezentand un factor de stres. Zgomotul este cel care influenteaza bunastarea si dispozitia noastra. Acesta are un impact si asupra performantelor si abilitatii de concentrare. De aceea, in momentul in care planificam o intalnire profesionala sau cu prietenii, tindem sa alegem locatia pe baza unui criteriu important – confortul acustic.
Desi izolatia fonica pare a fi o solutie dedicata exclusiv spatiilor care sunt predispuse la zgomote puternice, in ultimul timp tot mai multe incaperi precum: locuinte, birouri, restaurante, cluburi, apeleaza la metodele profesionale de izolatie fonica. Inainte de a prezenta avantajele izolarii fonice, este necesar sa definim acest proces.
Asadar, ce reprezinta procesul de izolare fonica?
Izolarea fonica se refera in principal la reducerea zgomotului aerian si de impact din exteriorul unei incaperi, unde nivelul de zgomot este prea mare pentru a fi acceptat. In general, zgomotul de fundal poate veni din multiple surse: constructii, vreme, voci, transport. Este necesar sa reducem acest zgomot de fundal pentru confortul individual.
Pe de alta parte, exista si conceptul de corectie acustica, ce se refera la absorbtia sunetului neplacut, diminuarea reverberatiei (a ecoului) dintr-o incapere pentru a mari claritatea sunetului. Specialistii afirma faptul ca atunci cand intr-o incapere exista suficiente suprafete puternic absorbante, intensitatea sunetului va scadea rapid. Acestea au fost denumite “incaperi moarte acustic”.
Ce solutii exista pentru izolarea fonica eficienta?
Exista mai multe solutii pentru a oferi confort acustic, in functie de nivelul de zgomot si timpul de reverberatie. Pentru birouri, cladiri rezidentiale sau hoteluri ideale sunt Placile Fonoizolante confectionate din materiale reciclabile. Acestea se utilizeaza in structura peretilor si a tavanelor pentru imbunatatirea izolarii acustice la zgomotul aerian.
Izolarea acustica trebuie sa fie in stransa legatura si cu designul incaperii. Placile Fonoabsorbante au rol de absorbtie fonica si de diminuare a nivelului de zgomot si totodata au un puternic rol decorativ. Se pot monta atat in sali de concerte si de repetitie muzicala, cat si in hoteluri, restaurante, sali de cinema si supermarketuri.
Cu siguranta, atunci cand am mers intr-un studio de inregistrari am observat pe langa designul interior, faptul ca ecoul este inexistent. Ei bine, acest ultim aspect se datoreaza Placii Fonoabsorbante tip Cofrag care este destinata izolarii fonice si acustice. Aceasta poate fi montata atat pe pereti, cat si pe tavane. Aceeasi absorbtie fonica eficienta o asigura si Placa Piramidala Acustica, care are o forma profilata.
Care sunt avantajele izolarii fonice?
Izolatiile fonice si acustice profesionale asigura o izolatie termica eficienta si economisesc energia prin impiedicarea pierderilor de caldura in sezonul rece. Montate corect, materialele au o rezistenta ridicata si o durata de viata indelungata. Mai mult, acestea ofera protectie impotriva umezelii si a mucegaiului. Materialele fonoabsorbante se monteaza usor si au o structura elastica ce asigura o absorbtie fonica si o reducere eficienta a reverberatiei.
Asadar, zgomotele pot avea un efect negativ asupra confortului si performantei noastre, de aceea Izolarea Fonica Si Acustica este esentiala, la fel si corectia acustica. Pentru a combate aceste provocari fonice, exista mai multe solutii care au fost proiectate pentru a oferi confortul acustic necesar.
Gama de produse ISOTECKLINE pentru izolatie fonica si acustica asigura o izolatie fonica superioara fata de materialele fonoizolante clasice. Pentru mai multe informatii, specialistii nostri va stau la dispozitie. Ne puteti contacta la adresa de e-mail: office@isoteckline.com sau la numarul de telefon: 021 448 03 58.